خستگی ذهن و بهترین راه برای استراحت در زمان تمرین

ذهن همه ما پس از گذشت مدت زمانی پس از تمرین یا مطالعه به وضعیتی میرسد که احساس خستگی میکند، فکر کردن برایمان دشوار میشود و خلاقیت و توانایی ذهن کاهش مییابد.
استراحت کردن تاثیر بسیار زیادی برای افزایش خلاقیت و گذر از وضعیت خستگی ذهن دارد و همینطور بازدهی تمرین و فعالیت ما را افزایش خواهد داد. در هرکدام از روشهای زمان بندی تمرین (50 دقیقه تمرین 10 دقیقه استراحت یا 25 دقیقه تمرین 5 دقیقه استراحت) باید بدانیم که در زمان استراحت بهترین فعالیت ممکن چیست تا بتوانیم مغز خود را برای دوره بعدی تمرین خود آماده کنیم. گفت و گو با یک دوست؟ گشت و گذار در شبکههای اجتماعی؟ تماشای ویدئوهای سرگرم کننده؟ مطالعه کتاب؟ پیاده روی؟ نوشیدن قهوه؟ خوابیدن؟
تقویت خلاقیت
در مواردی مشاهده شده است که ورزش میتواند باعث افزایش خلاقیت شود. این موضوع بسیار خوب است اما اغلب ما انگیزه کافی برای پوشیدن کفشهای دوندگی و رفتن به بیرون از منزل و دویدن نداریم.
تعدادی از محققین دانشگاه استنفورد آزمایشهایی در مورد پیاده روی انجام دادهاند تا تاثیر این فعالیت را بر تقویت ذهن مشاهده کنند.
آنها یک گروه 48 نفره را برای این آزمایش انتخاب کردند. تعدادی از این افراد برای دویدن بر روی تردمیل و تعدادی برای نشستن انتخاب شدند. نوعی بازی با کلمات برای پیدا کردن کاربردهای مختلف یک شیء طراحی شد که خلاقیت افراد را به چالش میکشید.
مقایسه دو گروه
کارایی 81 درصد از افراد زمانی که به قدم زدن رفتند بهبود یافت و به صورت میانگین حدود 50 درصد ایده بیشتر نسبت به گروه نشسته ارائه دادند. این بهبود تنها در تعداد ایدهها نبود، بلکه ایدههای آنها خلاقانهتر نیز بود.
مطالعات نشان دادند بهبود خلاقیت افراد پس از زمان کوتاهی که در حال راه رفتن بودند نیز ادامه داشت. پس بهتر است به جای کنار گذاشتن ساز و سرگرم شدن با تلفن همراه، کمی قدم بزنیم تا برای دوره بعدی تمرین خود آماده شویم.
آیا باید دور اتاق خود بچرخیم؟!
مطالعات نشان داده است محلی که در آن قدم میزنیم نیز یکی از عوامل مهم برای رفع خستگی ذهن است. گروهی از محققین اسکاتلندی درباره موضوع تاثیر محیط بر وضعیت مغز تحقیق کردند و تفاوت محیط طبیعی سبز با محیط شهری شلوغ را بررسی کردند.
آنها 12 دانشجوی دانشگاه ادینبورگ را انتخاب کردند. آنها دستگاه EEG سیار را بر سر خود قرار دادند. در حالی که دستگاه امواج مغزی آنها را ثبت میکرد، دانشجویان در محدوده 2.5 کیلومتری در قسمتهای مختلف ادینبورگ به گردش پرداختند.
بخش اول از پیاده روی آنها در محدوده مرکز خرید با جمعیت زیاد، ساختمانها و ترافیک بود. بخش دوم در یک محیط طبیعی وسیع (مانند پارک جنگلی) انجام شد که محیطی سبز با درختان و چمنزار و زمین بازی بود. بخش پایانی این پیاده روی در یک منطقه تجاری شلوغ و پر سر و صدا با ترافیک بسیار زیاد بود.
شهر یا طبیعت؟
با بررسی هر بخش از پیادهروی محققین دریافتند که پیاده روی در محیط سبز و طبیعی موجب کاهش علائم استرس شده است. به عبارت دیگر قدم زدن در طبیعت ذهن را بیشتر به وضعیت آمادگی برای فعالیت آماده میکند.
تحقیق دیگری نیز توسط دانشگاه میشیگان انجام شد و به این نتیجه رسیدند که قدم زدن در محیط طبیعی محوطه دانشگاه در برابر رفتن به محیط شهری در بازیابی قوای ذهنی بسیار موثرتر است و به افراد کمک میکند که فعالیتهای ذهنی خود را بهتر انجام دهند. این آزمایش بر کودکان بیشفعال (ADHD) نیز انجام شد که نتایجی مشابه به دست آمد.
شما هم میتوانید پس از تمرین خود به محیط طبیعی اطراف منزل مانند پارک بروید و قوای ذهنی خود را برای ادامه تمرینات و فعالیتهای ذهنی بازیابی کنید. سعی کنید محیطی آرام، کم جمعیت و طبیعی بیابید و از مناطق شهری شلوغ بپرهیزید. مناطق شلوغ شهری دارای محرکهای ذهنی بسیار زیادی هستند که باعث خستگی بیشتر مغز خواهد شد. همچنین از محلهایی مانند کوچههای تاریک یا گذرگاههای خطرناک مانند گذر از خیابان هایی که اتومبیلها با سرعت حرکت میکنند بپرهیزید. اینگونه محیط ها ذهن ما را درگیر مراقبت و حفظ امنیت بدن میکند و نمیتوان قوای ذهنی را بازیابی کرد.
نویسنده و مترجم
نویسنده: دکتر نوا کاگایما، عضو هیئت علمی دانشگاه موسیقی جولیارد
برای ثبت نام در کلاسهای آموزشی ویولن و مشاهده اطلاعات تماس اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!